Τρίτη, 20 Αύγουστος, 2019
ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΚΟΜΜΑΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΛΑΡΙΣΗΣ
Αρχική Βιογραφικό

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επέστρεψε σε ηλικία δύο ετών στην Ελλάδα όπου παρέμεινε μέχρι που τελείωσε την στοιχειώδη εκπαίδευση Δημοτικού και Γυμνασίου. Επέστρεψε στην Αμερική όπου ολοκλήρωσε το Λύκειο και στην συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στα Πανεπιστήμια UNH και SNHU των ΗΠΑ.

Εκλέχτηκε για τρεις θητείες, βουλευτής στην πολιτεία του New Hampshire και  παραιτήθηκε του αξιώματος τον Φεβρουάριο του 2014, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου πλέον ζει μόνιμα.

Το Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη Βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων στο νομό Λαρίσης και στις 27 Απριλίου 2018 με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων παραμένοντας ανεξάρτητος Βουλευτής. Σε δήλωσή του για τους λόγους αποχώρησης, δήλωσε.

«Ξεκινήσαμε με προσδοκίες στο κόμμα και αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν στη διαδρομή. Από καιρό υπήρχαν διαφωνίες στο κόμμα, στο οποίο δεν λειτουργούσαν οι θεσμοί».

Στις 10 Ιουλίου 2018 με επιστολή του ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Ν.Δ.. Στην επιστολή του ανέφερε ότι «είναι ανάγκη όλες οι κεντρώες, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο αυτό και έχουν, πια, συνειδητοποιήσει την ανάγκη μια γενναίας πολιτικής αλλαγής, να συσπειρωθούν γύρω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να την εκφράσει αποτελεσματικά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Τέλος, χαρακτήρισε «εθνικά επιζήμια» τη Συμφωνία για τα Σκόπια ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «οι αξίες και αρχές που υπηρετώ, δεν έχουν την παραμικρή συγγένεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που εξαπάτησε τους πολίτες, έκανε χειρότερη τη ζωή τους και ζημίωσε τη χώρα».